FIBROMASSAGE ®

FIBROMASSAGE ® (u kunt kiezen uit sederend of pijn verlichtend)

Chronische pijn kan je leven verwoesten.

Iedere fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de totale behandeling.

Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo “lastig” te behandelen is. Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan het al is. Als Fibromasseur kan ik een helpende hand bieden, alleen al door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken.

Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen.

Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten die bij een Fibromyalgie patiënt voorkomen.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staan in de wachtstand.

Massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid.

De ademhaling wordt weer normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen.
Het lymfesysteem wordt versterkt, de spierkrampen worden verlicht, de bloeddruk wordt verlaagd, opname van zuurstof in de spieren wordt bevorderd, het bewegingsapparaat verbetert en de natuurlijke pijnstiller endorfine wordt vrijgegeven.

Fibromassage